Remove term: Welkom in Agia Pelagia Welkom in Agia Pelagia
Welkom in Agia Pelagia
Agia Pelagia Beaches

Agia Pelagia is een gezellig klein dorp aan de noordkust van Kreta met het gevoel van het authentieke Griekenland, alhoewel het toch maar 22 kilometer is verwijderd van de hoofdstad Heraklion.Waar het dorp Agia Pelagia ligt was ooit een oude Griekse stad. De naam is afgeleid van een klooster dat 1 kilometer ten westen van de baai ligt. Het is er heerlijk rustig als je het vergelijkt met sommige andere badplaatsjes die soms pal naast de hoofdweg liggen.

Agia Pelagia is eigenlijk meer een verzameling van kleine dorpjes en strandjes, waarvan het hoofdstrand de meest oostelijke is, gedecoreerd met een kleine ‘boulevard’ met restaurants, cocktail bars en een supermarkt. De sfeer in Agia Pelagia is gemoedelijk, en de baai is erg mooi, met kaki’s in het water en groenige rotsen die uit de zee komen zetten. Het is een groene plaats met palmbomen en bloemen.

Ten westen van het hoofdstrand vind je nog drie rustigere stranden met minder faciliteiten. Een van de favoriete stranden is het middelste van deze drie, met alleen een klein winkeltje waar drankjes en ijs te koop zijn. Dit strand is het leukste vanwege de prachtige rotsen aan de linkerkant en omdat het er rustig is. Het eerste strand westelijk van het centrum van Agia Pelagia heet Kladissos.

Het tweede strand dat je tegenkomt als je in oostelijke richting loopt heet Psaromoura. Het derde strand heet Mononaftis, en kijkt uit op een mooie groene rots die in de zee staat. In de omgeving van deze stranden zijn een paar grote hotels, waaronder het Capsis Beach Hotel, met een zwembad en een heleboel kleine huisjes.Een wandeling naar de rotsen bij het Capsis hotel brengt je ook bij wat opgravingen. Als je nog een ander iets rustiger strand wilt proberen sla je vlak voor Agia Pelagia af, en dan kom je uit bij de beschutte baai en het strand van Ligaria. Behalve van het tourisme leven de mensen in Agia Pelagia van de landbouw. Daarom zie je tussen de restaurants en hotels ook veel velden met groenten en kruiden. Er groeien overal uien, kolen en allerlei andere soorten groenten.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *